Завантаження Події

( BLACK & WHITE ) ПОЕТИ ТА ПРОЗАЇКИ ОДЕСИ

  • Це подія пройшло.

Фотовиставка Степана Алекяна

20.11.-10.12 2019

20 листопада о 17:00 в ВеликІй залі галереї Одеського літературного музею відбудеться відкриття фотовиставки Спепана Алекяна (BLACK & WHITE) ПОЕТИ ТА ПРОЗАЇКИ ОДЕСИ.

«Южная столица богата выдающимися людьми искусства. Естественно, как фотохудожнику, мне хотелось отразить их, и сохранить для истории галерею портретов этих деятелей.
Поэтому в 2009 г. осуществил первый проект «Люди искусства Одессы» в Греческом фонде культуры, а затем «Художники Одессы» в Одесском музее западного и восточного искусства.
Нынешняя выставка посвящена поэтам и прозаикам Одессы.»

Степан Алекян

Степан Арсенович Алекян — член Національної спілки фотохудожників України та Одеської фотографічної асоціації, член Національної Спілки журналістів України, народився в Тбілісі. Після закінчення середньої школи працював друкарем у друкарні, займався спортом та спортивною журналістикою. У 1968 році вступив в Одеське морехідне училище, а в 1969 р. пішов у свій перший закордонний рейс. Море захопило його в свій неосяжний простір на сорок років: шістнадцять років працював матросом на суховантажах, близько п’яти років фотографом на пасажирських судах «Федір Шаляпін», «Дмитро Шостакович» та ін., Останні двадцять років — боцманом.

З 1968 р почав займатися фотографією. Побачені далекі країни, спілкування з людьми різних національностей формували його як особистість, готову проявити творчий потенціал у художній фотографії ..

У 1970 – 1990-і роки співпрацював з газетами «Маяк», «Вечірня Одеса», журналом «Морський флот» і ін. Знімки Степана Алекяна в ці роки публікувалися не тільки в одеській пресі, але і в Москві (журнал «Огонек», газета «Правда»).

1981 – 1983 рр. проходив навчання в Московському заочному університеті фотографії. У 1989 році вступив до «Фотоцентру» Спілки журналістів СРСР. У 1991 р. закінчив заочний факультет фотожурналістики при «Фотоцентрі».

Фотохудожник провів 12 персональних виставок в Одесі. Представляв свої роботи на зарубіжних фотосалонах та бієнале. У 1998 р. і 2004 р. брав участь та увійшов до каталогу журналістського форуму «WORLD PRESS PHOTO», Амстердам.

У 2017 року в номінації «Фотомистецтво» лауреат конкурсу «Діамантовий Дюк» за створення портретної галереї майстрів мистецтв, Одеса, Україна.

2018 р. å– лауреат премії «Культурна столиця», Одеса, Україна.

Виставка діє до 10 грудня 2019 р.

Деталі

Початок: 20.11.2019
Закінчення: 11.12.2019
Подія напрямкуМузей