Завантаження Події

«Истории, которые останутся с нами…» / презентація книги Вікторії Коритнянської

вул. Ланжеронівська , 2
22.06.2021 - 15:00 - 17:00
  • Це подія пройшло.

22 червня 2021 року о 15:00 в Одеському літературному музеї відбудеться презентація книжки «Истории, которые останутся с нами…» (Одеса, 2021) та творча зустріч з автором – Вікторією Коритнянською, молодою талановитою письменницею, членом Одеської літературної студії «Зелена лампа» при Всесвітньому клубі одеситів.

У презентованому виданні представлені спогади пересічних людей трьох поколінь: очевидців, які пережили часи Другої світової війни, їх дітей та онуків. У нарисах-інтерв’ю війна постає у безлічі її проявів: війна на передовій, в окупації і в тилу, а також на територіях Німеччини і країн – її союзників (у спогадах людей, що побували у полоні). Географія життєвих історій надзвичайно різноманітна. В книзі є спогади мешканців Одеси, Києва, Львова, Дніпра, Луцька, Сваляви, а також багатьох селищ та містечок, розташованих в різних областях України. Кожен спогад – реальна історія буття людини в страшному лихолітті війни, в якому, на жаль, є місце і горю від пережитих втрат, і, на щастя, радості від здійснених сподівань, надій та любові…

Книга є цінною збіркою задокументованих матеріалів для історико-краєзнавчих досліджень і буде цікавою широкому загалу читачів, оскільки, як зауважив культуролог та відомий журналіст Євген Голубовський: «й досі важко знайти родину, де б війна не стала домашньою історією».

 

Запрошуємо на зустріч усіх бажаючих.

Деталі

Дата: 22.06.2021
Початок: 15:00 - 17:00

Місце проведення

Місце: Одеський літературній музей
Адреса: вул. Ланжеронівська , 2
м. Одеса, Україна

+ Карта Google
Телефон: +38 (048) 722-33-70