Завантаження Події

Виставка-спогад «На хвилях нашої пам’яті»

вул. Ланжеронівська , 2
17 Липня - 11:00 - 5 Вересня - 16:00
  • Це подія пройшло.

До 40-ліття відкриття експозиції Одеського літературного музею

Ювілей Одеського літературного музею перегортає сторінку уже  4-го десятиліття  відкриття  експозиції. Від 15 липня 1984 року і до сьогодні – це карколомний історичний стрибок. Із іншої епохи, з іншим політичним  та соціальним  устроєм – в часи незалежної України та відстоювання  держави у нинішній надскладний воєнний час. А за цими подіями –  люди, що не лише замислили утворення літературного музею в Одесі, а ще й спромоглися  це здійснити. А далі –  працювати , творити , радіти і мріяти. Для деяких , що і нині тут працюють –  це сенс життя.

Засновником музею став Микита Бригін – одеський краєзнавець, письменник, якого згодом було призначено першим директором .Сім років  від заснування музею і до його відкриття  йшла копітка робота : ремонт переданої  будівлі (пам’ятника архітектури середини 19 ст., колишнього палацу князів  Гагариних), збір експонатів з усіх куточків країни, наукова розробка концепції та створення проекту експозиції разом з групою талановитих українських художників .

Одразу після відкриття  музей зайняв найвищу щабель серед експозицій літературних музеїв України за його історично-художнє, своєрідно-неповторне подання літературного життя Одеси за її 200-літню історію. Музей і зараз, незважаючи на важкий перебіг нинішніх подій, продовжує працювати як осередок значущих культурних подій нашого міста. Виставки, концерти, літературні читання, що  проходять, і надалі чекатимуть своїх відвідувачів.

Запрошуємо вас завітати на виставку-спогад  «На хвилях нашої пам’яті», де, як у історичному калейдоскопі, оживають найкращі моменти життя нашого рідного музею за 40 років .

Віват музей, віват!

 

ДЕ: вул. Ланжеронівська, 2.
КОЛИ: с 17 липня.
Квитки у касі музею.
Подробиці за номером +38 (048) 722-33-70.

Деталі

Початок: 17 Липня - 11:00
Закінчення: 5 Вересня - 16:00

Місце проведення

Місце: Одеський літературній музей
Адреса: вул. Ланжеронівська , 2
м. Одеса, Україна

+ Карта Google
Телефон: +38 (048) 722-33-70