Завантаження Події

Мистецький проект МАМАЙ МАНДРУЄ

  • Це подія пройшло.

14.08.19 – 26.08.19

Відкриття 14.08  15:00

Мистецький  проект «Мамай мандрує» — це культурно – просвітницький, культурологічний, освітній захід, спрямований на патріотичне виховання молоді та юнацтва, вивчення сторінок історії своєї держави, а також залучення широких верств населення до аматорської творчості, сприяння відродженню народних традицій та ремесел.

Звернення до теми «Козака Мамая» не випадкове, адже образ цього хороброго воїна в українському образотворчому та  декоративному мистецтві займає визначне місце.

Ця популярна в народі картина стала символом для українців  ще з часів козацької доби. Сюжет, присвячений козакові – бандуристу,   був дуже розповсюджений у 17-му сторіччі у розпал народних повстань. Малювали його зображення на скринях, дверях, фіранках, вуликах.   Дослідження  козацької тематики сучасними художниками саме сьогодні — це є прояв поваги до славного минулого нашої Батьківщини, та спроба  по-сучасному представити глядачеві  дивовижного козака – характерника.

Учасники проекту – майстри, які працюють в різноманітних техніках: живопис, графіка, гравюра, кераміка, витинанка, флористика.

КВИТКИ У КАСІ МУЗЕЮ

Деталі

Початок: 14.08.2019
Закінчення: 26.08.2019
Подія напрямкуМузей